Розвідники допомогли знайти учасників замаху на главу ДПЗК

Розвідники допомогли знайти учасників замаху на главу ДПЗК

Укрінформ
Співробітники ГУР МО України допомагали в оперативно-слідчій роботі з пошуку учасників замаху на вбивство одного з керівників Державної продовольчо-зернової корпорації України у листопаді 2017 року.

Про це повідомляється на сайті ГУР МО України.

"Після призначення керівником корпорації посадовець дізнався про злочинні схеми, що діють на підприємстві, та намагався їх ліквідувати. Зацікавлені в розкраданні державних коштів особи вирішили його вбити. На щастя, злочину вдалося запобігти. Через кілька місяців оперативно-слідчої роботи, до якої були залучені і співробітники управління власної безпеки ГУР МО України, було встановлено особи замовників, організатора та виконавців злочину", - йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчі дії.

Як повідомлялося, правоохоронці затримали 28 лютого 4 осіб, які підозрюються у замаху на вбивство керівника ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

Читайте також: Затримали підозрюваних у спробі вбивства глави Державної зернової корпорації

Увечері 10 листопада 2017 року неподалік будівлі Державної зернової корпорації було скоєно напад на заступника голови правління ПАТ, коли він вийшов із приміщення. Нападник підійшов до нього впритул та завдав кількох ударів по голові металевим молотом. У цей час водій держслужбовця кілька разів вистрелив у нападника із зареєстрованої травматичної зброї. Поранений у ногу зловмисник кинув молоток та намагався втекти, проте його затримав наряд поліції охорони, який в цей час патрулював місто.

Нападником виявився 28-річний уродженець Ростовської області РФ, зареєстрований у м. Новій Каховці на Херсонщині. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (Замах на умисне вбивство), санкція якої передбачає покарання від 7 до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-