Українських консулів не пускають на суд до Павла Гриба

Українських консулів не пускають на суд до Павла Гриба

Укрінформ
Краснодарський суд не допустив українських консулів на засідання щодо запобіжного засобу українцеві Павлу Грибу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Twitter.

“Наших консулів не пускають на засідання суду у справі Павла Гриба в Краснодарі. Тотальне беззаконня та свавілля російської псевдосудової системи. Це переходить усі межі - порушення всіх міжнародних норм”, - заявив міністр.

Водночас батько затриманого Ігор Гриб повідомив у соцмережі Facebook, що на засідання приїхала його дружина в супроводі українських консулів. "Безпосередньо в залі суду слідчий поставив вимогу консулам покинути судове засідання, інакше вони зроблять його закритим. Дружина і консули чекають судове рішення під дверима", - написав він.

Читайте також: Російські медики не дають Павлу Грибу життєво необхідні ліки

Як повідомляв Укрінформ, 19-річний українець Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі під час подорожі до міста Гомель, де мав зустрітись із дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах.

У вересні російська влада повідомила, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ). Хлопця звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло через інвалідність мусить постійно вживати підтримуючі препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-