Порошенко хоче, аби українці отримували захист в Україні — а не в ЄСПЛ

Порошенко хоче, аби українці отримували захист в Україні — а не в ЄСПЛ

Укрінформ
Громадяни України мусять мати захист своїх прав і отримувати справедливість ще в українських судах, а не в Європейському суді з прав людини.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на урочистій церемонії складення присяги суддями Конституційного Суду Сергієм Головатим та Василем Лемаком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми прагнемо, щоб на межі свавілля та беззаконня стояли дві сильні та незалежні державні інституції – Верховний суд, який крок за кроком завойовує авторитет як усередині держави, так і поза її межами, та Конституційний Суд. Як Президент я мрію, щоб кожен, хто звертається по захист своїх прав, отримав цей захист - і не в Європейському суді з прав людини, а тут, в Україні”, - сказав глава держави.

Читайте також: Українка, яка смажила яєчню на Вічному вогні, виграла справу в ЄСПЛ

Порошенко поставив перед суддями КС завдання забезпечити, щоб справедливі закони, які ухвалює парламент, працювали, а неконституційні - виявлялися та виправлялися.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого Президент призначив за своєю квотою двох суддів КСУ - Сергія Головатого і Василя Лемака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-