Гірники

Гірники "Селидіввугілля" припинили голодування в Міненерго

Укрінформ
Гірники держпідприємства «Селидіввугілля», які 21 лютого оголосили безстрокове голодування у приміщенні Міненерговугілля та вимагали погашення боргів із зарплати, припинили голодування.

Про це у четвер на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Сьогодні під вечір гірники ДП «Селидіввугілля» припинили голодування. Хоча вже на залізничному вокзалі вони хотіли здавати квитки та повертатися знову до Міненерговугілля, аби продовжити голодування», - написав лідер профспілки.

Він сподівається, що завтра буде перераховано 10 млн грн на рахунок держпідприємства «Селидіввугілля» на зарплату гірникам.

«Також сподіваюся, що у суботу Прем’єр-міністр проведе нараду з очільниками відповідних міністерств та відомств стосовно ситуації у вугільній галузі», - підкреслив Волинець.

Читайте також: Голодування у Міненерго: двоє шахтарів можуть впасти у кому – Волинець

Як повідомляв Укрінформ, гірники «Селидіввугілля» 21 лютого оголосили безстрокове голодування у приміщенні Міненерговугілля - разом з організатором акцію розпочало ще восьмеро осіб. Шахтарі наполягали на погашенні усієї заборгованості із заробітної плати та підвищення тарифних ставок з огляду на інфляційні процеси.

Крім того, гірники вимагали «повернути вкрадені запаси» з шахти та виділити кошти на технічне переоснащення і забезпечення матеріалами  «Селидіввугілля».

Двоє шахтарів повернулися додому, один залишив міністерство за станом здоров'я. Ще п'ятеро шахтарів ДП «Селидіввугілля» продовжували голодування. 28 лютого лікарі зазначили, що у двох шахтарів ДП «Селидіввугілля», які голодували в приміщенні Міненерговугілля, був особливо важкий стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-