Справу голови Держаудиту можуть передати в суд до кінця місяця

Справу голови Держаудиту можуть передати в суд до кінця місяця

Укрінформ
Обвинувальний акт стосовно голови Держаудитслужби Лідії Гаврилової можуть передати до суду до кінця березня, якщо її захист не затягне ознайомлення з матеріалами справи.

Про це у коментарі журналістам сказав прокурор САП Віталій Кравець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кримінальне провадження (стосовно Гаврилової - ред.) буде передано до суду, я думаю, що ми зробимо в найближчі строки, в межах цього місяця. Фактично, у нас відкривається пряма дорога до виконання вимог закону щодо відкриття матеріалів стороні захисту, і якщо вони не будуть затягувати з ознайомленням, то, я думаю, що ми вкладемося в заявлені мною строки", - сказав Кравець.

Читайте також: Суд знову відмовився відстороняти "золоту" очільницю Держаудиту

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура висунула обвинувачення Гавриловій у незаконному збагаченні. За версією слідства, Гаврилова впродовж 2015-2016 років отримала активів на 9,92 млн грн. Під час обшуку у чиновниці знайшли, зокрема, золоті злитки. При цьому законність їх придбання не підкріплюється доказами, зібраними детективами Національного антикорупційного бюро України.

Сама голова Держаудитслужби називає висунуті обвинувачення "помстою".

25 січня суд обрав для Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Водночас суд відмовив відсторонити Гаврилову від займаної посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-