Прокуратура вимагатиме арешту екс-директора Артемсолі

Прокуратура вимагатиме арешту екс-директора Артемсолі

Укрінформ
Прокуратура Донецької області оскаржуватиме запобіжний захід екс-виконавчому директору ДП «Артемсіль» у вигляді застави в сумі 1 млн грн та вимагатиме взяти його під варту із можливістю внесення застави у сумі 30,5 млн грн.

Про це у четвер повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Прокуратура Донецької області категорично не погоджується з ухвалою Краматорського міського суду, якою колишньому виконавчому директору Державного підприємства «Артемсіль» обрано запобіжний захід у вигляді застави в сумі 1 млн грн. На теперішній час прокуратура готує апеляцію, у якій вимагає взяти підозрюваного під варту із можливістю внесення застави у сумі 30,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, слідчим відділом прокуратури Донецької області повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 367 КК України колишньому виконавчому директору Державного підприємства «Артемсіль».

Під час досудового розслідування встановлено, що у грудні 2014 року колишній посадовець перерахував на депозитний рахунок АТ «Банк «Фінанси та Кредит» гроші ДП «Артемсіль» у сумі 1,2 млн доларів США за договором банківського вкладу. Вказаний договір був укладений без нагальної необхідності для підприємства.

Читайте також: Екс-директор Артемсолі завдав державі мільйонні збитки - прокуратура

До теперішнього часу грошові кошти банком не повернуті у зв’язку із тим, що фінансова установа знаходиться у стадії ліквідації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Крім того, у березні 2015 року екс-виконавчий директор ДП «Артемсіль» уклав договір із товариством з обмеженою відповідальністю на поставку ферроціаніду калію та перерахував на рахунок ТОВ понад 4,7 млн грн. Слідством встановлено, що ферроціанід калію закуплено у ТОВ за значно завищеною ціною, чим спричинено матеріальну шкоду державному підприємству на загальну суму понад 1,7 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-