Як уникнути переохолодження та обмороження: Супрун дала поради

Як уникнути переохолодження та обмороження: Супрун дала поради

Укрінформ
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попереджає українців про небезпеку переохолодження та обмороження у період негоди та дає поради, як цьому запобігти.

Про це вона написала у Facebook.

"У багатьох українців сьогодні буде справжня боротьба зі снігом. Дуже важливо, щоби долаючи сніг, ви не нашкодили собі! Якщо довго перебуватимете на холоді, пітнітимете та перевтомлюватиметеся - ви можете отримати переохолодження та обмороження", - зазначила Супрун. 

За її словами, є кілька простих та ефективних правил, які в морозну погоду допоможуть уникнути проблем зі здоров'ям та самопочуттям. Зокрема, потрібно пити достатньо рідини та не виходити з дому на голодний шлунок. Також важливо не вживати алкоголь, оскільки він розширює судини, тоді тіло втрачає тепло. Не рекомендовано палити, тому що нікотин у період холоду особливо збільшує ймовірність негативного впливу на організм.

Читайте також: Столичні пункти обігріву: без ажіотажу і не без алкоголю

Супрун рекомендує для посилення кровообігу рухати руками та пальцями ніг, однак важливо не перевтомлюватися. Під час роботи на вулиці варто кожні півгодини-годину заходити у тепле приміщення.

В.о. міністра охорони здоров'я додає, що без нагальної потреби не слід виходити з дому, якщо температура повітря нижча мінус 10 градусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-