Президент відвідав у лікарні поліцейських, що постраждали у сутичках під ВР

Президент відвідав у лікарні поліцейських, що постраждали у сутичках під ВР

Укрінформ
Президент Петро Порошенко відвідав у Центральному госпіталі МВС правоохоронців, які постраждали в сутичках під Верховною Радою  27 лютого.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Я сьогодні вирішив почати день із зустрічі з вами та зі слів великої вдячності за ту надзвичайно важливу роботу, яку підрозділи Національної поліції, Національної гвардії роблять із забезпечення миру, спокою, стабільності і порядку в Києві і по всій Україні", - сказав Порошенко.

Водночас він наголосив, що в усьому світі напад на працівника поліції є тяжким кримінальним злочином, і звернувся до керівників правоохоронних органів узяти на контроль розслідування справ нападу на поліцейських та нацгвардійців.

Президент також запевнив, що і він, і уряд, і керівництво Нацполіції та командування Нацгвардії підтримуватимуть працівників відповідних підрозділів.

Порошенко поцікавився станом здоров’я постраждалих та поранених правоохоронців, обсягом медичної допомоги, яка їм надається, та подякував медичному персоналу госпіталя за надання медичної допомоги та лікування нацгвардійців і поліцейських.

"Я завжди згадую 31 серпня 2015 року, коли четверо нацгвардійців на тому самому місці, на площі Конституції віддали своє життя для того, щоб захистити мир та спокій мешканців Києва, громадян України. Для того, щоб не допустити розгортання дій провокаторів, так само як це ми бачили вчора: попереду стояли молоді хлопці з Нацгвардії, провокатори виступили вперед, полетіло каміння, були застосовані металеві кийки", - нагадав глава держави.

Читайте також: Парубій – провокаторам під ВР: Таким шляхом ви до влади не прийдете

Порошенко підкреслив, що в жодному разі не можна допускати, щоб працівники поліції, бійці Нацгвардії, в тому числі й ті, які повернулися з АТО, від рук провокаторів або злочинців зазнавали нападів чи віддавали життя в центрі Києва.

Він розповів, що вже передав до парламенту спеціальний законопроект про національну  безпеку, який, за його словами, кардинально реформує сектор оборони і безпеки.

"Ми зараз робимо кроки, в тому числі і для покращення фінансування сектору оборони і безпеки. Бо в умовах війни на ваші плечі лягає надзвичайно важливе завдання, адже ворог наступає не лише на лінії фронту. В умовах гібридної війни, ворог намагається дестабілізувати ситуацію зсередини", - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 27 лютого, під парламентом мітингували близько сотні пенсіонерів та інших учасників протестної акції. Учасники акції протесту кидали в правоохоронців вибухові пакети, кілки. У відповідь правоохоронці відтісняли мітингувальників.

Внаслідок сутички під Верховною Радою України постраждали 14 правоохоронців, 9 громадян затримані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-