Українсько-польські відносини з

Українсько-польські відносини з "історичного" глухого кута виведе економіка - експерт

Укрінформ
Складні сторінки спільної історії України і Польщі не повинні впливати на сучасні відносини між обома країнами, тому на форумі “Європа-Україна”, який відбудеться у березні в польському Ряшеві, основний акцент робитиметься на економіці.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав голова Програмної ради Економічного форуму в Криниці, організатор форуму "Європа-Україна" Зигмунт Бердиховський.

“Потрібно зробити усе можливе, аби вийти з цього глухого кута, в якому опинилися польсько-українські відносини. Не слід доводити до того, що з одного боку пам'ятник, а з іншого меморіальна дошка зроблять неможливим раціональний діалог. Історія – це важлива тема для обох народів. Натомість напруга в історичному діалозі між обома країнами має зменшитися, і ми повинні визнати, що це не найголовніше для формування наших взаємовідносин”, - заявив Бердиховський.

Він зазначив, що під час цьогорічного форуму “Європа-Україна”, який відбудеться 13-14 березня, основний акцент робитиметься на економічній співпраці країн Європи з Україною.

Читайте також: Польща має відновити українські пам’ятники за нашим прикладом – Розенко

“Натомість якщо йдеться про програму форуму "Європа-Україна", то намагатимемося підкреслити значення економіки чи науки. Саме ці теми домінуватимуть під час "українського" форуму”, - заявив експерт.

Він додав, що серед кількох десятків тем, які планується обговорити під час цьогорічного форуму, майже 2/3 – це теми, які безпосередньо стосуються економіки.

Форум у Ряшеві відбудеться під назвою “Асоціація з Європейським Союзом і що далі?”. Участь у дводенному заході візьмуть понад 500 учасників з Польщі, України, країн ЄС, сусідніх країн та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-