Посилена перевірка журналісток у суді: Князєв обіцяє висновки два-три дні

Посилена перевірка журналісток у суді: Князєв обіцяє висновки два-три дні

Укрінформ
Службове розслідування щодо можливих порушень з боку правоохоронців під час огляду жінок в Оболонському райсуді Києва буде завершено найближчим часом.

Про це у вівторок у коментарі журналістам заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Захід, в якому приймає участь Президент, має підвищені заходи безпеки, які диктує Управління держохорони. Для того, щоб все було толерантно і ефективно, не порушуючи нічиїх прав, ми запросили жінку, офіцера поліції, яка спілкувалася з учасниками заходу. Але службове розслідування, я думаю, найближчим часом - день, два, три - керівник поліції Києва закінчить і доповість мені щодо можливих або наявних порушень, які могли бути в той день", - сказав Князєв, відповідаючи на запитання про посилену перевірку жінок-відвідувачок у Оболонському райсуді в день, коли мав бути допитаний Президент Петро Порошенко.

Читайте також: Лутковська хоче розслідування через дискримінацію журналісток в Оболонському суді

Як повідомлялося, 21 лютого правоохоронці, які забезпечували правопорядок в Оболонському райсуді, до якого на допит викликали Президента, запровадили додаткові заходи безпеки. Зокрема, проводився посилений огляд жінок - відвідувачок, у тому числі журналісток. Їх просили зняти верхній одяг, щоб перевірити відсутність написів на тілі.

Речник столичної поліції Оксана Блищик повідомила, що під час перевірок виявлено активістку руху Femen, її запросили до поліції для встановлення особи та профілактичної бесіди.

22 лютого прес-секретар Президента Святослав Цеголко повідомив, що глава держави назвав неприпустимими дії силовиків в Оболонському суді Києва і чекає на результати службового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-