Розстріл Майдану: до суду направили справи ще на двох

Розстріл Майдану: до суду направили справи ще на двох "тітушок"

Укрінформ
Генпрокуратура направила до суду справу стосовно двох "тітушок", яких обвинувачуюють у вчиненні злочинів на Майдані під час Революції Гідності.

Про це повідомляє у вівторок прес-служба ГПУ.

"Завершено досудове розслідування та направлено до Дарницького районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно двох цивільних осіб, які обвинувачуються у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, із застосуванням фізичного насильства; хуліганстві, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчиненому групою осіб в тому числі із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень, а також у пособництві незаконному позбавленню волі людини та катуванні, тобто умисного заподіяння сильного фізичного болю, фізичних та моральних страждань шляхом мучення та інших насильницьких дій, скоєних в ніч 21-22 січня 2014 року в м. Києві у складі угрупування "Оплот", а також в ніч з 18.02.2014 на 19.02.2014 в центральній частині міста та на перехресті вулиць Великої Житомирської та Володимирської, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 296, ч. 4 ст. 296, ст. 340 КК України", - йдеться у повідомленні.

За даними ГПУ, наразі один з обвинувачених тримається під вартою.

Читайте також: "Тітушки" на Майдані: ГПУ передала до суду ще одну справу

Загалом у розслідуваних Департаментом кримінальних провадженнях за епізодами вчинення під час Майдану так званими тітушками тяжких та особливо тяжких злочинів повідомлено про підозру 45 цивільним особам, 26 осіб перебувають у розшуку, стосовно 17 осіб обвинувальні акти направлено до суду, з яких 6 засуджено, з них 2 - до позбавлення волі, при цьому вироки щодо обвинувачених набули чинності.

На теперішній час у вказаних кримінальних провадженнях 1 підозрюваний та 4 обвинувачених тримаються під вартою.

Досудове розслідування стосовно інших організаторів та виконавців вчинених злочинів під час цих подій триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-