Луценко каже, що йому бракує

Луценко каже, що йому бракує "великої риби"

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що для нормального результату йому бракує гучних справ високопосадовців, що є виключною компетенцією НАБУ.

Тому Луценко обіцяє підтримувати антикорупційників, адже "велика риба" - це їхній спільний результат, заявив він в інтерв'ю LB.ua.

"До нормального результату мені не вистачає "великої риби". А це виключна компетенція НАБУ. Я буду робити все, щоб воно здобуло цю "рибу". Бо це наш спільний результат. Без їхнього результату немає мого повноцінного результату. Ми взаємозв’язані. Тому я буду підтримувати НАБУ. Скільки можу, в рамках закону і навіть на його грані. Я хочу, щоб НАБУ дало результат", - зазначив він.

При цьому Луценко підкреслив, що справи щодо корупції високопосадовців - починаючи з голови сільради до керівництва суду – це виключна підслідність НАБУ, і висувати їм підозри у нього повноважень немає.

"Я розумію, що люди, з огляду на мою посаду, вважають, що я можу все. А я не можу порушувати закон. І не збираюся щокварталу звітувати про те, хто цього разу мені заважає. Я даю результати. Мені також заважають проблеми в судах, проблеми з законами, з політичним тиском. Але я не буду на це скаржитись", - додав він.

Луценко також повідомив, що з 97 справ, які НАБУ відправило до суду та очікує на вироки, 40% – спільні матеріали з ГПУ.

Читайте також: Луценко просить відкрити справу проти суддів Конституційного суду РФ

"Мій висновок – кожен має відповідати за себе. Я в межах своєї компетенції дав в 3,5 рази більшу цифру – 1692 вироки. Як тільки в НАБУ буде 5, 7, 10, 20 вироків по "великій рибі", я буду щасливий за їхній успіх, так само, як сподіваюсь, вони радіють моєму", - додав він.

Луценко також зазначив, що прийшов із політики, щоб зламати КДБшну систему, перетворити її на відкриту європейську, продемонструвати можливість більш ефективних і відчутних результатів.

"Я все одно повернуся у політику. Або піду на відпочинок. Я хочу знати, що не дарма спалив роки, рейтинги, сили і здоров’я", - підсумував генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-