Президент відзначив державними нагородами учасників АТО

Президент відзначив державними нагородами учасників АТО

Укрінформ
Президент Петро Порошенко нагородив 108 воїнів за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку.

Відповідний указ підписав глава держави, повідомляє прес-служба Президента.

"Високих державних нагород удостоєно 105 військовослужбовців Збройних сил України, з яких 43 посмертно і 62 поранених, 2 співробітники Міністерства внутрішніх справ України, що також представлені до нагороди посмертно, та один поранений військовослужбовець Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, бійці, відзначені орденами «Богдана Хмельницького» та «За мужність» III ступеня, медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни», брали участь у антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.

Серед нагороджених посмертно - 22-річний командир парашутно-десантного взводу парашутно-десантної роти парашутно-десантного батальйону 25 окремої повітрянодесантної бригади Високомобільних десантних військ ЗСУ, лейтенант Федір Караконстантин. Він багаторазово брав участь в АТО з березня 2017 року. Загинув 8 грудня 2017 року під час виконання бойового завдання в районі Авдіївки Донецької області - внаслідок обстрілу позиції підрозділу зі стрілецької зброї та РПГ з боку бойовиків він зазнав кульового поранення голови, несумісного з життям.

Читайте також: Президент вручив орден Героїв Небесної Сотні доньці художника Тараса Більчука

За бездоганне виконання військового обов'язку, виявлені при цьому доблесть і честь Федір Караконстантин відзначений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-