Богомолець хоче, аби зі скандалом у медуніверситеті розібралися Рада і Кабмін

Богомолець хоче, аби зі скандалом у медуніверситеті розібралися Рада і Кабмін

Укрінформ
Голова парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець вимагає створити спецкомісію з членів уряду та парламенту для розслідування ситуації, яка призвела до страйку в НМУ імені О.Богомольця.

Про це вона заявила під час засідання Погоджувальної ради ВР у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я звертаюсь до очільників політичних сил, до очільників парламенту і вимагаю створення спеціальної комісії з незаангажованих членів уряду і народних депутатів щодо розслідування ситуації, яка призвела до страйку в найбільшому медичному виші України: страйкують і студенти, і викладачі»,- сказала Богомолець.

Як повідомляв Укрінформ, наразі страйк, згідно з оголошенням у мережі Facebook, проходить біля фізико-хімічного факультету НМУ ім. Богомольця. На сторінці НМУ ім. Богомольця у Facebook опубліковано заяву страйк-комітету вишу, в якій повідомляється, що студенти та трудовий колектив ВНЗ оголошують безстроковий страйк. Водночас частина студентів висловила незгоду: свою позицію вони мають намір озвучити на прес-конференції перед журналістами.

Читайте також: Страйк у медуніверситеті: організатори задля “масовості” закриють гуртожиток

Міністерство охорони здоров'я 20 лютого відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову на час роботи комісії з розгляду ситуації зі зриву ліцензійного іспиту "Крок" для студентів факультету стоматології. Також на час роботи комісії відсторонена від виконання обов'язків Ірина Булах, директор Центру тестування МОЗ, який мав проводити відповідний іспит.

Зі свого боку, Амосова заявила, що на неї чиниться тиск з боку міністерства, а ліцензійний іспит був зірваний Центром тестування МОЗ, який не подав документи на відповідний тендер із закупівлі послуг з тестування студентів.

Також 20 лютого кілька десятків студентів заблокували вхід до ректорату НМУ ім. Богомольця, через що в.о. ректора вишу Михайло Захараш не зміг потрапити до будівлі та розпочати виконувати свої обов'язки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-