Обшук журналісток у суді: в поліції прокоментували скандал

Обшук журналісток у суді: в поліції прокоментували скандал

Укрінформ
У Національній поліції наголосили, що 21 лютого в Оболонському райсуді під час огляду жінок-відвідувачок дотримувалися закону.

Про це написав у Facebook речник Нацполіції Ярослав Тракало.

“У кожній країні є свої правила щодо забезпечення безпеки перших осіб держави. У нас цим питанням опікується Управління державної охорони. Саме ця установа чітко формує підходи та заходи безпеки. Це означає, що всі державні органи, які мають відношення до процесу забезпечення безпеки, діють чітко і відповідно до інструкцій”, - написав Тракало.

Щодо дій поліції в Оболонському суді, він уточнив, що заходи по забезпеченню безпеки проводилися винятково відповідно до ст. 29 ЗУ «Про Національну поліцію».

“А поверхневий огляд жінок – у суворій відповідності з ч. 3 ст. 34 Закону України «Про Національну поліцію»: «Поверхнева перевірка здійснюється поліцейськими відповідної статі...». Жінки-поліцейські просили жінок, які виявили бажання бути присутніми на цьому судовому засіданні, – розстебнути верхній одяг (нічого більше!)”, - додав Тракало.

Він нагадав, що під час цих заходів було виявлено представницю одного з громадських рухів, "яка мала на меті виразити свій протест в доволі епатажний спосіб", з якою провели роз’яснювальну бесіду і відпустили.

Читайте також: ІМІ вимагає від силовиків вибачень за приниження журналісток у суді Києва

“Якщо у когось від процесу перевірки склалось хибне враження щодо дій поліції, будь ласка, поставтеся з розумінням”, - наголосив речник.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого в Оболонському райсуді Києва під час розгляду справи про державну зраду Віктора Януковича був допитаний Президент .

У цьому зв'язку було посилено заходи безпеки, зокрема, біля суду та на прилеглих до нього територіях чергувало більше півсотні правоохоронців, також проводився посилений огляд жінок - відвідувачок, у тому числі журналісток, зокрема, просили зняти верхній одяг, щоб перевірити відсутність написів на тілі.

Речник столичної поліції Оксана Блищик у коментарі Укрінформу уточнила, що під час перевірок виявлено активістку руху Femen, її запросили до поліції для встановлення особи та профілактичної бесіди.

Уранці 22 лютого перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко від імені влади вибачилася за дії правоохоронців, які обшукували жінок-журналістів в Оболонському райсуді, де розглядається справа про держзраду Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-