Прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти двох посадовців Укрзалізниці

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти двох посадовців Укрзалізниці

Укрінформ
Київська місцева прокуратура №9 затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт проти двох працівників ПАТ «Українська залізниця» за обвинуваченням у привласненні державного майна на суму  800 тис. грн.

Про це зазначає Прокуратура міста Києва у Facebook.

“Київською місцевою прокуратурою №9 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт проти двох працівників Київської дистанції колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що начальник однієї з дільниць за попередньою змовою зі своїм підлеглим умисно з липня по листопад 2016 року внесли у звітну документацію неправдиві відомості з метою привласнення державного майна. Так, у листопаді 2016 року на виїзді з території ПЧ-3 (галузевої служби колії виробничого підрозділу «Київська дистанція колії» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця») правоохоронці зупинили сторонній вантажний автомобіль, у причепі якого знаходилися нові елементи верхньої будови колії без супровідних документів.

Читайте також: У ГПУ пояснили, як підозрюваний у хабарі суддя повернувся на роботу

У ході слідства було встановлено, що ці елементи, вартість яких складає понад 800 тис. грн, були списані начальником дільниці у змові зі своїм підлеглим як такі, що вже змонтовані в колію під час ремонту залізничного шляху. 

Уточнюється, що службовцям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з обмеженням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-