Порошенко розповів про можливості молодих науковців в Україні

Порошенко розповів про можливості молодих науковців в Україні

Укрінформ
Держава має створити максимально сприятливі умови, щоб молоді науковці могли реалізувати свій талант в Україні.

Про це Президент Петро Порошенко заявив у виступі на зустрічі з молодими науковцями 22 лютого у Національному технічному університеті "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Україна має створити всі умови для того, щоб і випускники вищих навчальних закладів, і молоді вчені мали можливість себе реалізувати в нашій країні", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що треба покласти край ситуації, коли вчені змушені були залишати країну і переїздити працювати за кордон.

"Я аж ніяк не заперечую, щоб у рамках спільної освіти, подвійних дипломів на рік-два наші студенти виїздили за кордон і розуміли, що є переваги братнього університету, але є точно переваги української вищої школи. І головне - щоб вони гарантовано поверталися додому", - акцентував глава держави.

За його словами, статистика свідчить, що раніше, коли студентів направляли вчитися за кордон не за програмами подвійного диплома, на жаль, значна частина залишалася працювати там.

Читайте також: Порошенко доручив “взяти на озброєння” розробки молодих вчених КПІ

Президент пообіцяв робити все, щоб для наших молодих учених, які мають талант і бажання займатися наукою, були створені максимально сприятливі умови.

У цьому контексті він нагадав, що наразі утворено Національну раду України з питань науки і технологій, розпочато створення Національного фонду досліджень, який працюватиме на грантовій основі, як це робиться в усьому світі.

"Україна сьогодні потребує ваших інноваційних підходів до вирішення актуальних проблем сьогодення", - сказав Порошенко, звертаючись до молодих науковців.

Міжнародна програма подвійного диплома - це спільні програми українських і зарубіжних вищих навчальних закладів, які дають змогу українським студентам здобути вищу освіту і отримати два дипломи: український і європейський.

фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-