"Тітушки" на Майдані: ГПУ передала до суду ще одну справу

Укрінформ
ГПУ направила до Шевченківського райсуду обвинувальний акт стосовно чоловіка, що обвинувачується у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів і демонстрацій та інших злочинах проти активістів під час Майдану, так званого "тітушки".

Про це інформує прес-служба ГПУ.

Зазначається, що Департаментом спецрозслідувань ГПУ продовжується робота щодо розслідування злочинів під час протестних акцій у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, зокрема вчинених так званими тітушками.

“Так, завершено досудове розслідування та направлено до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно однієї цивільної особи, яка обвинувачується у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, із застосуванням фізичного насильства; хуліганстві, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчиненому групою осіб; закінченому замаху на умисне вбивство двох осіб та умисному вбивстві однієї особи, з хуліганських мотивів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також носінні, придбанні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів, без передбаченого законом дозволу, скоєних в центральній частині міста Києва, у тому числі на перехресті вулиць Великої Житомирської та Володимирської в ніч з 18.02.2014 на 19.02.2014, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 296; ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115; п.п. 7, 12 ч. 2 ст. 115; ст. 340; ч. 1 ст. 263 КК України”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Організаторів розстрілів на Майдані мають судити цьогоріч - ГПУ

У ГПУ поінформували, що обвинувачений наразі тримається під вартою.

У відомстві уточнили, що загалом у розслідуваних Департаментом спецрозслідувань ГПУ кримінальних провадженнях за епізодами вчинення під час Майдану так званими тітушками тяжких та особливо тяжких злочинів 26 осіб перебувають у розшуку, стосовно 15 осіб обвинувальні акти направлено до суду, з яких 6 засуджено, з них 2 до позбавлення, при цьому вироки щодо обвинувачених набрали законної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-