Клімкін подякував російським активістам за акцію в пам'ять Небесної Сотні

Клімкін подякував російським активістам за акцію в пам'ять Небесної Сотні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін подякував російським активістам, які у четвер вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні біля українського генконсульства у Санкт-Петербурзі. 

Про це він написав у Twitter.

"Активісти вчора прийшли до нашого генконсульства в Санкт-Петербурзі вшанувати пам'ять Небесної Сотні. Їх було менше, ніж Декабристів, але віддамо їм шану - вони протестували проти агресії РФ в Україні. Цікаво, як колесо історії повернеться до Росії цього разу", - написав Клімкін. 

Як повідомлялося, близько 10 активістів прийшли ввечері 21 лютого до будівлі генерального консульства України у Санкт-Петербурзі, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час Революції Гідності. Організатор акції, представниця петербурзького демократичного руху «Солідарність» Ольга Смирнова сказала, що активісти передали генконсулу України сині й жовті квіти та листівку. У листівці, за словами Смирнової, активісти написали, що громадяни Росії, які поділяють ліберальні та демократичні цінності, засуджують політичне керівництво Росії і президента Володимира Путіна через агресію щодо України.

Читайте також: У Петербурзі вшанували героїв Небесної Сотні

Поліцейські знімали все на відео, але не перешкодили активістам у проведенні заходу.

Фото: Tatyana Voltskaya (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-