Україна поглибить співпрацю з НАТО в оборонній сфері

Україна поглибить співпрацю з НАТО в оборонній сфері

Укрінформ
Співпраця України з НАТО в оборонній сфері буде поглиблюватися.

Про це заявив журналістам американський експерт в оборонній сфері, представник США, який увійшов до складу Наглядової ради «Укроборонпрому» Ентоні Тетер.

“Співпраця України з НАТО в оборонній сфері абсолютно точно буде поглиблена», - сказав Тетер.

За його словами, Сполучені Штати добре знають, що Україна була важливою частиною Радянського Союзу. “Ми раді тому факту, що Україна полишила Радянський Союз (відійшла від Росії). І нам дуже не хотілося б, щоб усе повернулося назад. І тому ми надаємо велику підтримку для того, щоб цього не сталося», - сказав Тетер.

Коментуючи пріоритетні плани та найближчі кроки концерну «Укроборонпром», до якого нині входить 134 оборонні підприємства, він назвав три моменти міжнародного аудиту: операційний аудит (аналіз управління компаніями), оцінка реальної фінансової спроможності та чіткий фінансовий облік, і головне – імплементація результатів цього аналізу компаній на основі перших двох позицій.

Читайте також: Порошенко не виключає скорочень в Укроборонпромі

За словами Тетера, найближчим часом буде проведений міжнародний аудит усіх компаній, які входять до складу концерну «Укроборонпром». Аудит буде проведений за згодою наглядовою радою концерну визнаною у світі компанією за відкритою процедурою відбору аудитора.

«Буде обрана велика міжнародна компанія, яка робить це для багатьох компаній у світі. Така, яка має досвід подібних перевірок в оборонній промисловості», - додав доктор Тетер, який є членом кількох спостережних рад в різних компаніях і функцією якого є проведення оцінки діяльності компаній задля покращення їх роботи.

Він висловив тверде переконання, що співпраця України з НАТО в оборонній сфері «абсолютно точно буде поглиблена» і цьому сприятиме проведення запланованого аудиту. Говорячи про постачання військової техніки та озброєння до Збройних сил України, яке вже надходить до війська від «Укроборонпрому», Тетер зазначив: «Вже зараз робиться гарна робота. Вони (підприємства концерну - ред.) чітко вивчили потреби української армії на основі реального досвіду, з урахуванням розуміння в модернізації війська».

При цьому він зазначив, що в оборонному секторі в Україні «працюють чудові інженери – найкращі в світі, але очевидним є те, що ця сфера потребує модернізації», і це є одним з його завдань тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-