Обшук журналісток у суді: Геращенко від імені влади вибачилася за силовиків

Обшук журналісток у суді: Геращенко від імені влади вибачилася за силовиків

Укрінформ
Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко від імені влади вибачилася за дії правоохоронців, які обшукували жінок-журналістів в Оболонському райсуді, де розглядається справа про держзраду Януковича.

Про це вона написала у Facebook.

"Шановні колежанки-журналістки. Я повністю поділяю ваше обурення діями тих представників силових структур, які вчора вдалися до принизливого огляду жінок-представниць ЗМІ. МФО "Рівні можливості", яке об'єднує майже всіх жінок-депутаток, вже зробило відповідну публічну заяву з протестом проти таких дій силових структур. Я, як представник влади, приношу вибачення вам, шановні колежанки, за ці чужі дії. Вибачте", - наголосила перший віце-спікер.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого в Оболонському райсуді Києва під час розгляду справи про державну зраду Віктора Януковича був допитаний Президент Петро Порошенко.

У цьому зв'язку було посилено заходи безпеки, зокрема, біля суду та на прилеглих до нього територіях чергувало більше півсотні правоохоронців, також проводився посилений огляд жінок - відвідувачок, у тому числі журналісток, зокрема, просили зняти верхній одяг, щоб перевірити відсутність написів на тілі.

Читайте також: Суд відмовив захисту Януковича у повторному допиті Порошенка

Речник столичної поліції Оксана Блищик у коментарі Укрінформу уточнила, що під час перевірок виявлено активістку руху Femen, її запросили до поліції для встановлення особи та профілактичної бесіди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-