Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Ну й як вам допит Порошенка?

Ну й як вам допит Порошенка?

Блоги
Укрінформ
Сподіваюся, свідчення діючих президентів країни в суді (хоча б у такому форматі) – міцно увійдуть у практику нашого життя

Як на мене, адвокати Януковича його повністю провалили. Виявилися просто не готовими.

Все, як очікувалося, крутилося довкола Сейшелів і Мальдівів (очевидно – готувалася клоунада) і спроб отримати юридичну трактовку "державного перевороту" від Порошенка як "гаранта". Але на час свідчень він, як належить, отримав від суду статус простого громадянина, який на момент подій, з приводу яких іде слідство, був депутатом.

Як наслідок, запал адвокатів Януковича – смачно потролити Порошенка на радість РосЗМІ, був витрачений вхолосту.

Всі, хто думав, що на допиті під присягою будуть з`ясовані якісь цікаві подробиці, були розчаровані.

Здалося, сам Порошенко теж.

Суддя (чи не вперше за весь процес) досить різко присікав демагогію адвокатів про "збройне захоплення влади" і "бідний народ Криму". Шкода тільки, що сміливість до нього повернулася лише на допиті першої особи.

По тому, якими розгубленими були адвокати, можна зробити висновок: Порошенко спокійно міг іти в суд "живцем". Результат був би той самий.

А взагалі, цей процес дуже повчальний. Його стенограму мають вивчати молоді юристи в академіях – усі помилки й ноу-хау нашої судової системи тут як на долоні.

І, сподіваюся, свідчення діючих президентів країни в суді (хоча б у такому форматі) – міцно увійдуть в практику нашого життя.

Всім, хто очікував критики Порошенка – ви вже звиняйте – не буду. Коли йдеться про діла Януковича, усіх інших критикувати нема бажання.

Євген Якунов
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-