Організаторів розстрілів на Майдані мають судити цьогоріч - ГПУ

Організаторів розстрілів на Майдані мають судити цьогоріч - ГПУ

Укрінформ
Процедура заочного засудження екс-президента України Віктора Януковича та екс-глави СБУ Олександра Якименка і його першого заступника Володимира Тоцького у провадженні щодо організації розстрілів на Майдані має розпочатися цього року.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час підсумкової наради у середу, 21 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що після завершення заочного процесу по державній зраді Януковича, ця справа має розпочатися ще цього року і дати нарешті відповідь суспільству про тих, хто вбив понад сто беззбройних співвітчизників і поранив тисячі з них. Цей процес, як і державна зрада Януковича, стосується усієї колишньої політичної системи України, а також і майбутньої України, яка має не допустити повторення навіть в теорії", - сказав Луценко.

При цьому він нагадав, що в січні цього року було отримано дозволи суду на процедуру заочного засудження щодо Януковича, Якименка і Тоцького.

Читайте також: Справи Майдану: Громадська рада доброчесності озвучила вимоги до суддів

Разом з тим генпрокурор повідомив, що від початку розслідування справи Майдану, за чотири роки роботи, про підозру було повідомлено понад 400 особам, з них - майже півсотні високопосадовців і більше 200 правоохоронців.

«На розгляді в судах перебуває 161 обвинувальний акт стосовно 252 осіб. Судами визнано винуватими півсотні осіб», - зазначив Луценко.

Звертаючись до скептиків, він закликав їх відвідувати судові засідання та уточнив, що в судах на сьогодні знаходяться справи щодо сотні осіб, стосовно яких суспільство очікує результату.

"Лежачи на дивані, тиснучи клавіатуру комп'ютера словами про зраду, нічого доброго для постраждалих на Майдані зробити не можна. Є бажання допомогти - сходіть у суд і послухайте процес. Немає такого бажання, - принаймні, не заважте прокурорам і слідчим робити свою відповідальну роботу", - сказав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-