У Варшаві в автобусі побили двох українців через їхню національність

У Варшаві в автобусі побили двох українців через їхню національність

Укрінформ
В одному з міських автобусів Варшави чоловік побив двох українців у зв'язку з їхньою національністю.

Про це повідомляє у вівторок Польське радіо.

"Спочатку агресор відштовхнув одного з них (українців - ред.), а потім почав завдавати ударів кулаками в голову, ображаючи їх через їхню національність. Нападнику вдалося втекти. Однак поліція затримала 27-річного чоловіка, якому вже висунуто звинувачення у побитті на національному грунті", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, напад стався у районі Воля в столиці Польщі. Двоє українців чекали на зупинці на автобус. "Коли вони входили в автобус, одного з українців відштовхнув якийсь чоловік. Коли автобус почав рухатися, той самий чоловік підійшов та напав на них, завдаючи їм удари кулаками в голову. Водночас агресор вигукував їм образи через їхню національність у присутності інших пасажирів", – розповіла підкомісар Марта Сульовська з Районної комендатури поліції.

Нападник використовував вульгарну і образливу лексику. Коли автобус зупинився, чоловік вибіг. На місце викликали карету швидкої допомоги, яка повезла постраждалих до лікарні. У зв’язку з отриманими синцями та ранами голови чоловікам наклали шви.

Поліції досить швидко вдалося знайти та затримати зловмисника. Прокуратура висунула 27-річному нападникові звинувачення у побитті на національному грунті з хуліганських міркувань. За це агресору загрожує до п’яти років ув'язнення.

Читайте також: Польський “історичний” закон не запрацює з березня — маршалок Сенату

Повідомляється, що це вже не перший подібний випадок у Варшаві. Торік у районі Воля поліція затримала групу чоловіків, які побили громадянина Малі, інші зачепили та погрожували індусці в одному з нічних громадських автобусів. У свою чергу, у районі Мокотув чоловік побив і застосував сльозогінний газ проти пари українців. У районі Бєляни вчинено напад на ефіопа біля його будинку, а на студента з Індії напали в автобусі у районі Вавер.

Ще один великий скандал пов’язаний із побиттям у трамваї професора Єжи Кохановського, працівника Варшавського університету, тільки за те, що він розмовляв по-німецьки зі своїм колегою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-