Гройсман: За 5 років можемо мати нову систему охорони здоров'я

Гройсман: За 5 років можемо мати нову систему охорони здоров'я

Укрінформ
Побудувати нову систему охорони здоров'я в Україні можна за п'ять років за умови підтримки з боку міжнародних партнерів.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час конференції "Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ми можемо говорити про те, що ми об'єднуємо (з міжнародними партнерами - ред.)зусилля для того, щоб був результат, то можна говорити, що вже за 5 років ми подаємо спільно нову систему охорони здоров'я", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що українська медицина вже багато років перебуває у критичному стані, тож зміни вкрай необхідні, але влада потребує допомоги партнерів. "Йдеться про медичну освіту, створення медичної інфраструктури та всебічну підтримку, і результатом цих змін мають стати здоров'я та довголіття громадян", - зазначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Уряд оприлюднив постанову про створення Нацслужби здоров’я

За його словами, підтримка та співпраця потрібні Україні й у впровадженні низки інших реформ, зокрема освітньої. А якщо говорити про пенсійну реформу, то влада відчуває, що може самостійно змінити систему, зауважив керівник уряду.

Гройсман наголосив, що завдання на 2018 рік полягає в тому, щоб українська влада продовжувала упевнено рухатися вперед, а для цього треба об'єктивно оцінювати реальний стан справ, зміни та результати цих перетворень, зокрема щодо якості життя населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-