ГПУ розшукує майданівця за підозрою у вбивстві двох силовиків

ГПУ розшукує майданівця за підозрою у вбивстві двох силовиків

Укрінформ
Слідчі, які проводять розслідування злочинів на Майдані під час Революції Гідності, оголосили підозру одному з учасників протестів за фактом убивства двох правоохоронців.

Про це заявив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Також розслідуються вбивства правоохоронців, і вони інкримуються у тому числі керівництву правоохоронних органів, яке давало наказ на проведення штурму Майдану, унаслідок чого загинуло п’ять правоохоронців і 14 отримали вогнепальні поранення. Водночас повідомлено про підозру одній особі, яка була серед протестувальників, за фактом вбивства двох правоохоронців і спричинення вогнепального поранення одній особі", - зазначив він.

Горбатюк пояснив, що, за попередніми даними слідства, щодо цієї особи, не було встановлено ознак, за яких закон звільняє від кримінальної відповідальності.

Він також зауважив, що для вирішення питання про обрання запобіжного заходу ця особа не з’явилася і наразі оголошена в розшук.

Читайте також: Справа Майдану: Горбатюк назвав загрозливу тенденцію

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждало 2,5 тисячі осіб, 108 з них - загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту стали називати Небесною Сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ України, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов'язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-