Гройсман: Найкращі сини і дочки України загинули, але здолали нелюдський режим

Гройсман: Найкращі сини і дочки України загинули, але здолали нелюдський режим

Укрінформ
Сьогодні вся країна в жалобі схиляє голови і вшановує подвиг учасників Революції Гідності - Героїв Небесної Сотні. Героїчна боротьба українців за власну гідність стала взірцем відданості ідеалам свободи і справедливості.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у зверненні до співвітчизників з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні, повідомляє Урядовий портал.

"Героїчна боротьба українців за власну гідність, свободу та основоположні конституційні права і європейський вибір облетіла всі телеекрани світу і стала взірцем безпрецедентної мужності, стійкості, відданості ідеалам свободи, справедливості", - наголосив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Сьогодні в Україні - День Героїв Небесної Сотні

Він нагадав, як чотири роки тому на столичному Майдані Незалежності відбулися події, які сколихнули всю Україну та світ і залишили глибокі рани у наших серцях. Проти мирного протесту було застосовано вогнепальну зброю, а протестувальники піддавалися жорстким гонінням і переслідуванням. На початку ХХІ століття українці зіткнулися з одіозним у своїй зухвалості і за масштабами порушенням прав людини, наслідком чого стало масове вбивство наших громадян у центрі м. Києва. Герої Небесної Сотні ціною власного життя виборювали майбутнє у протистоянні з жорстоким і підступним ворогом, який перетнув межу людяності. Найкращі сини і дочки України загинули, але здолали нелюдський режим, який хотів позбавити майбутнього цілі покоління українців.

Гройсман закликав співвітчизників у цей день схилити голови перед загиблими героями у хвилині мовчання та запалити свічку пам’яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-