Більше трьох років за мисливську гвинтівку: у Білорусі посадили українця

Більше трьох років за мисливську гвинтівку: у Білорусі посадили українця

Укрінформ
Суд у Білорусі засудив громадянина України до трьох років і трьох місяців позбавлення волі за звинуваченнями у "незаконному переміщенні через митний кордон Євразійського економічного союзу і державний кордон Білорусі вогнепальної зброї".

Як повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, про це стало відомо після того, як Міністерство юстиції України звернулося до суду для приведення покарання у відповідність з національним законодавством, щоб це стало підставою для екстрадиції українця на Батьківщину.

"Суд вирішив відповідне клопотання Міністерства юстиції безпідставним – в Україні таке правопорушення є адміністративним, а не кримінальним. У разі, якщо Міністерство юстиції не оскаржуватиме судове рішення, громадянин України буде відбувати покарання в Білорусі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Чернігові білорусу, обвинуваченому в шпигунстві, продовжили арешт на два місяці

Зараз українець перебуває у білоруській виправній колонії № 2. Вирок був оголошений 8 червня 2017 року. У листопаді того ж року Генеральна прокуратура Білорусі запропонувала Україні екстрадувати українця на Батьківщину для подальшого відбування покарання.

Як з’ясувалося в ході судового розгляду клопотання Міністерства юстиції України, громадянин України намагався провезти на територію Білорусі мисливську гвинтівку, яку експертиза визначила як "гладкоствольну вогнепальну зброю".

У Білорусі громадянина України засудили за частиною першою статті 333-1 (незаконне переміщення вогнепальної зброї) Кримінального кодексу Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-