Прокуратура Харкова розслідує справу в'язнів

Прокуратура Харкова розслідує справу в'язнів "реабілітаційного центру"

Укрінформ
Харківська прокуратура №3 повідомила про підозру 35-річному мешканцю приміського селища Васищеве про незаконне позбавлення волі і викрадення людей.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович.

Підозру оголошено за ч. 2 ст. 146 і ч. 3 ст. 357 КК України (незаконне позбавлення волі, викрадення двох і більше осіб за попередньою змовою групою осіб та незаконне заволодіння паспортом або іншими важливими особистими документами).

"Встановлено, що безробітний підозрюваний орендував житловий будинок в приватному секторі Немишлянського району Харкова. Там він утримував людей проти їх волі", - зауважив прокурор.

За його словами, на початку лютого прокуратура спільно з поліцією у рамках розслідування іншого злочину виявила у будинку близько 30 людей у віці від 25 до 45 років: "Вони повідомили, що їх утримують насильно, нібито з метою лікування від наркотичної залежності".

Читайте також: У незаконних центрах ігроманів і наркоманів “лікували” бітою, психотропами і підвалом

"За свідченнями свідків, які зараз перевіряються слідчим шляхом, жертв схоплювали прямо на вулиці й доправляли до будинку. Там у них відбирали телефони, документи й особисті речі. Вихід із приміщення постійно був під замком. До невільників була приставлена охорона. Деякі з полонених заявляють, що не виходили на вулицю понад рік", - додав прокурор.

За його словами, в підпільному центрі вилучені медпрепарати, які, за словами невільників, їх примушували приймати насильно.

"Експертиза має встановити склад препаратів та їх призначення", - сказав прокурор.

За його словами, тривають першочергові слідчі дії: "Встановлюються всі обставини справи та причетні особи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-