Заступника Труханова також відпустили на поруки

Заступника Труханова також відпустили на поруки

Укрінформ
Солом’янський районний суд Києва відпустив Павла Вугельмана, заступника мера Одеси Геннадія Труханова, під особисту поруку народних депутатів Олександра Пресмана з групи “Відродження” та Юрія Мірошніченка з фракції партії “Опозиційний блок”.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“У задоволенні клопотання про тримання під вартою було відмовлено. До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистої поруки”, – сказала Квітченко.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд обрати для Вугельмана запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 30 млн грн  застави.

Як відомо, 14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту “Бориспіль”  Геннадія Труханова і його заступника Павла Вугельмана, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. 

15 лютого Солом’янський районний суд відпустив Труханова на поруки народного депутата з фракції “Блок Петра Порошенка” Дмитра Голубова.? Водночас у САП просили суд взяти мера Одеси під варту з альтернативою 50 млн грн застави.

13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу “Краян”, за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Читайте також: НАБУ не розуміє, як суд міг відпустити Труханова

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-