НАБУ не розуміє, як суд міг відпустити Труханова

НАБУ не розуміє, як суд міг відпустити Труханова

Укрінформ
Рішення суду про обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову розкритикували в Національному агентстві запобігання корупції.

Як заявила Громадському радіо речниця НАБУ Дарина Манжура, особисті поруки - неспівставний захід для Труханова.

"Це абсолютно неспівставний запобіжний захід, він не відповідає тому, про що клопотали детективи НАБУ. Рішення виглядає дивним. Один із ймовірних співорганізаторів отримав заставу 5 мільйонів гривень, а людина, яка підозрюється в організації всієї схеми, отримує поруки. Рішення про апеляцію прийматиме САП", - сказала Манжура. 

Читайте також: Депутат Голубов узяв на поруки Труханова з власної ініціативи - БПП

Нагадаємо, що Солом’янський суд відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ про арешт мера Одеси, Геннадія Труханова.

Вчора НАБУ затримали його разом із заступником Павлом Вугельманом за підозрою у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Сторона обвинувачення вимагала обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою застави у 50 мільйонів гривень. Необхідність арешту прокурор обвинувачення назвав зумовленою ризиками переховування. Народний депутат від БПП Дмитро Голубов заявив, що готовий взяти Труханова на поруки.

Геннадій Труханов заперечив звинувачення прокурора про наявність у нього паспорту Російської Федерації, виданого у 2002 році, та паспорту Греції 2011-го року.  Будівлю суду оточила поліція та Нацгвардія. Під будівлею також були присутні кілька десятків представників Нацдружин та прихильників Труханова. Час від часу відбувалися невеликі сутички. У результаті одного із зіткнень постраждав правоохоронець. 

За версією слідства, Труханов та Вугельман можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.  Один з доказів обвинувачення - за 10 днів до вирішальної ради Труханов підписав документ про те, що офіс має розташовуватися на вул. Академіка Корольова 9, а не на Косовській, 2, де знаходяться приміщення «Краяну». Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Завдяки вжитим заходам вдалось запобігти цій спробі легалізації й домогтися накладення арешту на рахунки приватної компанії-продавця будівлі. З того часу постійно вчиняються спроби зняття арешту з рахунків, в тому числі  шляхом раптової зміни ціни договору у січні 2018 року.

Якщо Геннадія Труханова визнають винним, на нього чекатиме 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-