Труханов розповів суду про свої

Труханов розповів суду про свої "здобутки" у відрядженнях

Укрінформ
Мер Одеси Геннадій Труханову стверджує, що вперше за 3,5 роки дозволив собі тривалу відпустку.

Про це він заявив під час виступу в Солом'янському райсуді столиці, де йому обирають запобіжний захід, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За три з половиною роки я мав повноцінну відпустку, коли приділив увагу собі та сім'ї. У мене ще є 50 днів невикористаної відпустки", - сказав мер Одеси.

Труханову також заявив, що 12 лютого поїхав у відрядження до Чехії, оскільки його туди запрошували давно, але у нього був щільний графік і він не міг поїхати раніше. Метою поїздки було відвідати підприємство, де виготовляють та ремонтують трамваї, оскільки Одеська мерія збиралася взяти кредит у розмірі 50 млн євро для оновлення лінії трамваїв.

Також Труханов стверджує, що у нього була запланована зустріч із заступником міністра економіки Чехії, однак через оголошення йому підозри НАБУ він змушений був повернутися в Україну.

Він також запевнив, що в Одесу завдяки його відрядженню до Стамбула вдалося залучити 1,5 млн доларів інвестицій для створення Стамбульського парку в місті. Крім того, заявив Труханов, за результатами переговорів мер Стамбула подарував Одесі 30 нових автобусів.

Результатом його відрядженням до Афону стало, за словами Труханова, привезення до Одеси чудотворної ікони, а до Афін - домовленість про дружню зустріч футбольних команд міст.

Труханов також запевнив, що не має російського паспорту, а всі розмови про це назвав політичними спекуляціями.

Говорячи про придбання мерією приміщень колишнього заводу "Краян", Труханов заявив, що у місті квадратний метр нерухомості коштує 500 доларів, а тому ціна за приміщення не є завищеною.

Також своїм досягненням на посаді мера Труханов вважає відсутність боргів у міста, найвищий кредитний рейтинг Одеси серед міст України.

Як повідомлялося, 13 лютого НАБУ оголосило підозру меру Одеси Труханову та 3 посадовцям мерії Одеси за статтею про привласнення майна.

Читайте також: Труханов два місяці "ховався", бо знав про підозру - прокурор

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд заарештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

14 лютого Труханова затримали в столичному аеропорту "Бориспіль" і вручили підозру. Також у "Борисполі" затримали заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяця. Зокрема, за даними САП, з 19 по 23 грудня мер Одеси перебував у відрядженні у Стамбулі, з 26 грудня по 18 січня - у відпустці, з 19 січня по 21 січня - знову у відпустці, з 22 січня по 25 січня - у відрядженні в Афінах, з 26 по 28 січня - у відрядженні в Давосі, 29 січня по 11 лютого знову у відпустці і з 12 лютого по 14 лютого - у відрядженні у Чехії.

Це пов'язували з активізацією роботи НАБУ у справі про купівлю приміщень заводу "Краян" за завищеними цінами під потреби міської влади. На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми – 185 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-