ГПУ не отримувала жодних клопотань щодо нових справ на Каськіва

ГПУ не отримувала жодних клопотань щодо нових справ на Каськіва

Укрінформ
В Україні жоден правоохоронний орган не просив притягнути екс-главу Держінвестпроекту Владислава Каськіва до відповідальності у інших справах.

Про це у інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник генпрокурора Євген Єнін.

Зокрема, Єнін зазначив, що між Україною та Панамою існує двостороння угода про екстрадицію, проте вона вимагає від запитуючої сторони (Україна) притягнути порушника до кримінальної відповідальності за будь-які додаткові злочини лише за згодою компетентного органу держави, до якої подано запит, тобто Панами.

"Зараз жоден правоохоронний орган України не передавав до ГПУ клопотання панамських органів про надання дозволів на притягнення Каськіва до кримінальної відповідальності за додаткові епізоди або злочини", - додав Єнін.

Раніше повідомлялося, що Каськів може отримати умовний термін покарання, якщо йому не висунуть додаткову підозру від Національного антикорупційного бюро. При цьому він заздалегідь відшкодував збитки державі у 7,5 млн грн, які йому інкримінуються.

Як повідомляв Укрінформ, екс-керівника Держінвестпроекту Владислава Каськіва у ніч на 1 листопада екстрадували до України з Панами.

Читайте також: Перше засідання у справі Каськіва не відбулося через відсутність судді

Каськіва затримали у Панамі у вересні 2016 року. У ГПУ тоді заявили, що Каськів, який перебував у базі розшуку Інтерполу, був зупинений на кордоні із Коста-Рікою після того, як 17 серпня 2016 року йому було відмовлено у в'їзді до останньої. Згодом стало відомо, що Каськів вийшов з-під варти під заставу у 600 тис. дол. і, перебуваючи під домашнім арештом, подав клопотання про політичний притулок у Панамі. Однак Каськіву було відмовлено у статусі політичного біженця.

Екс-голову Держінвестпроекту підозрюють у розкраданні в 2012-2013 роках 7,5 млн грн державних коштів за укладеним договором про надання фіктивних рекламних послуг із ТОВ "Глорія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-