Експерт із Ліхтенштейну розказав про найбільшу складність антикорупційних справ

Експерт із Ліхтенштейну розказав про найбільшу складність антикорупційних справ

Укрінформ
В рамках реалізації антикорупційної реформи в Україні необхідно якнайшвидше створювати спеціалізовані суди для розгляду антикорупційних справ.

Про це заявив на брифінгу в середу директор департаменту фінансових розслідувань Ліхтенштейну Даніель Телесклаф, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми раді обіцянці створення таких судів, це є позитивною тенденцією. Втім реалізувати цю обіцянку необхідно вже сьогодні», - повідомив він в ході презентації звіту про імплементацію антикорупційної реформи в Україні.

Телесклаф також зауважив, що на сьогодні українська судова влада не готова до антикорупційних справ. 

«Для нинішньої судової системи це питання не тільки браку незалежності у роботі, а ще й відсутність спеціалізації саме з таких справ. Я працю вже 25 років і вважаю, що саме антикорупційні справи - за визначенням складні», - повідомив він.

Телесклаф також зазначив, що окремим питанням є відбір суддів для цього суду, і зі свого боку пообіцяв ретельний моніторинг ситуації.

Звіт презентовано в рамках четвертого раунду моніторингу Стамбульського плану дій із боротьби з корупцією, затвердженого Антикорупційною мережею Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Читайте також: НАЗК готує законопроект під “перевірки на доброчесність”

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Водночас на засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилась включити цей законопроект до порядку денного сесії.

У свою чергу, ряд міжнародних інституцій, серед яких МВФ та Світовий банк, висловили занепокоєння у зв'язку з невідповідністю деяких положень законопроекту зобов'язанням України перед міжнародними партнерами та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Президент Порошенко під час виступу на "Українському сніданку" в Давосі 25 січня заявив, що Україна працює разом із міжнародними партнерами над законопроектом про антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-