В РНБО Лещенку погрожують судом за провокативні заяви щодо Турчинова

В РНБО Лещенку погрожують судом за провокативні заяви щодо Турчинова

Укрінформ
У Раді нацбезпеки та оборони спростували інформацію про нібито причетність секретаря РНБО Олександра Турчинова до справ проти одеських чиновників.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

"Повідомляємо, що інформація, яка була розміщена депутатом С.Лещенком у Facebook щодо «причетності» Олександра Турчинова до справ, які розслідує НАБУ щодо чиновників одеської місцевої влади, є нісенітницею та брехнею", - йдеться у повідомленні.

Водночас у РНБО наголосили, що "колишній журналіст" Лещенко у своїй заяві не наводить жодних аргументів, посилаючись натомість на "неофіційну інформацію від невідомих джерел".

"Лещенко має спростувати свої провокативні заяви, в іншому випадку Турчинов звертатиметься до суду", - заявили у РНБО.

Читайте також: Представники НАБУ особисто вручили Труханову підозру в аеропорту

Як відомо, 13 лютого народний депутат Сергій Лещенко написав у Facebook, що на нього " неофіційно вийшли люди Труханова", які сказали, що "гроші від афери з заводом «Краян» призначалися не йому (Труханову - ред.), а Турчинову з Дубовим (колишній народний депутат Олександр Дубовий)".

Як повідомляв Укрінформ, міського голову Одеси Геннадія Труханова затримали зранку 14 лютого в аеропорту «Бориспіль» після повернення в Україну з Варшави. Представники НАБУ особисто вручили йому підозру.

Згодом стало відомо і прозатримання заступника Труханова - Павла Вугельмана, який прилетів із Ізраїлю.

Детективи Національного антикорупційного бюро 13 лютого заочно повідомили про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову та трьом посадовцям Одеської міськради.

За версією НАБУ, усі ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси - у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-