Польський роботодавець залишив без допомоги українку-нелегалку в тяжкому стані

Польський роботодавець залишив без допомоги українку-нелегалку в тяжкому стані

Укрінформ
Польський роботодавець не захотів надати допомогу українці, у якої стався крововилив у мозок, а вивіз її в місто і викликав поліцію нібито до п’яної жінки.

Таким чином роботодавець з підприємства у Великопольському воєводстві (захід РП) хотів уникнути відповідальності, оскільки жінка працювала в нього нелегально, інформує tvn24.pl.

"Роботодавець жінки через дві години після отримання інформації про стан українки відвіз жінку до міста, залишив на лавці, викликавши поліцію нібито до п'яної особи", - повідомив почесний консул України у Познані Вітольд Горовський.

Зараз жінка, яка не має належного медичного страхування, перебуває у дуже тяжкому стані у шпиталі. Консул у facebook закликає усіх небайдужих перерахувати кошти на лікування киянки Оксани.

За його словами, по цю історію він довідався від сестри постраждалої і знайомих осіб.

Горовський поінформував, що українка Оксана з Києва раніше вже працювала легально у цього роботодавця. Згодом, вона приїхала до цього ж працедавця, але він офіційно не зареєстрував її, або не встиг це зробити.

Речник поліції Великопольського воєводства Анджей Боровяк підтвердив, що жінку було залишено на одній з автобусних зупинок. Він підкреслив, що її зараз неможливо допитати, оскільки вона перебуває у дуже тяжкому стані.

Читайте також: З початку агресії РФ Польща прийняла мільйони українців - Моравецький

Справою займається поліція, яка збирає інформацію про цю скандальну подію, що трапилася ще на початку січня. Крім того, справу вивчає Державна інспекція праці Польщі, яка перевіряє, чи на підприємстві працедавця були й інші нелегальні працівники.

Прокуратура Познані ініціювала кримінальну справу за статтею щодо ненадання допомоги, що призвело до смерті або тяжких наслідків, що суперечить праву про соціальне страхування працівника.

Підприємцю, в якого працювала українка, загрожує до трьох років ув’язнення.

У Польщі зараз перебуває до мільйона трудових мігрантів з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-