Комунальні та державні ЗМІ повинні реформуватися до кінця року

Комунальні та державні ЗМІ повинні реформуватися до кінця року

Укрінформ
Комунальні та державні ЗМІ повинні пройти процес реформування до кінця року

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо

"Станом на 10 лютого  реформовано 165 ЗМІ, з них 157 комунальних та 8 державних. Всього до кінця 2019 року мають реформуватися 642 комунальних і 84 державних видань та редакцій. Друковані ЗМІ, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, автоматично втратять право на друк, тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ стануть недійсними", - нагадує Держкомтелерадіо.

Тож часу на зволікання немає, адже процедура перетворення державного або комунального підприємства в інший суб'єкт господарювання, процес перереєстрації друкованого ЗМІ в окремих випадках можуть тривати понад півроку.

Інформаційну та правову підтримку учасникам реформування надають Держкомтелерадіо, НСЖУ, медіа юристи, які працюють у рамках проекту "Свобода медіа в Україні" за сприяння Ради Європи та Європейського Союзу.

Читайте також: НСЖУ з початку року зафіксувала два напади на журналістів

Так, Українська асоціація видавців періодичної преси підготувала роз'яснення на питання, які найчастіше виникають у колективів редакцій під час реформування. Як перетворити газету в офіційне видання? Як отримати свідоцтво про внесення до реєстру видавців? Як діяти, якщо історична назва газети входить у конфлікт із вимогами щодо декомунізації, адже для того, щоб не втратити пільги, видання маєте зберегти свою назву? 

Відповіді на ці та інші питання можна знайти на сайті Держкомтелерадіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-