В Укрінформі розпочав роботу тренінг із безпеки журналістів

В Укрінформі розпочав роботу тренінг із безпеки журналістів

Укрінформ
Триденний тренінг для працівників сектору цивільної безпеки з питань свободи слова та безпеки журналістів розпочав свою роботу в Укрінформі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у ньому візьмуть 29 учасників.

Під час відкриття заходу перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова зазначила, що в наш непростий час інформаційний вимір набуває дійсно важливого значення.

«Мені видається, професія журналіста є надзвичайно важливою саме з точки зору формування правильної, правдивої картини життя», -  зазначила Джапарова. 

Вона наголосила, що місією Міністерства інформаційної політики від самого початку його створення є захист журналістів і права на професію.

Водночас голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко зауважив, що у питанні захисту прав журналістів НСЖУ розраховує на партнерство в першу чергу з Національною поліцією.

«Є дуже багато моментів, над якими нам треба спільно працювати і давати сигнал щирого партнерства.  Хочу навести приклади розслідування справ часів Євромайдану. На жаль, тогочасні правоохоронці зловживали силою і ми в першу чергу для себе фіксуємо питання несправедливого застосування сили до журналістів, які були на  майданах в Києві та регіонах. За нашими даними, 271 журналіст  - іноземний і український  - постраждав від фізичної агресії в часи Євромайдану», -  розповів Томіленко.

Він також нагадав про штурм Святошинського районного суду Києва, внаслідок якого постраждали 3 журналісти. 

Томіленко висловив сподівання, що протягом трьох днів, які триватиме тренінг, його учасники зможуть на прикладах з'ясувати механізм вирішення подібних ситуацій та поведінки в них.

Згідно з програмою тренінгу, учасники вивчатимуть, чому важливо забезпечувати безпеку журналістів, тактичні аспекти захисту журналістів під час масових заходів, ризики у роботі жінок журналістів, приклад кодексів поведінки працівників правоохоронних органів стосовно взаємодії з журналістами, тощо.

Читайте також: На Житомирщині провели тренінг зі створення інклюзивних ресурсних центрів у ОТГ

Тренінг організований Секретаріатом ЮНЕСКО спільно з Консультативною місією ЄС України, Міністерством закордонних справ України, Міністерством інформаційної політики України,  Міністерством внутрішніх справ України, Національною спілкою журналістів України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-