Лідера

Лідера "Оплоту" Жиліна вбив кілер з України - РосЗМІ

Укрінформ
Російським слідчим вдалося встановити особу кілера, який восени 2016 року розстріляв у підмосковному ресторані лідера спершу сепаратистського, а згодом і терористичного угруповання "Оплот" Євгена Жиліна.

Про це повідомляє інформаційна агенція "Росбалт" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Зазначається, що виконавцем злочину виявився громадянин України Микола Дідковський. Наразі його оголошено у міжнародний розшук, оскільки раніше йому вдалося покинути територію Росії.

«Були зібрані незаперечні докази, що він був виконавцем злочину, також його впізнав потерпілий під час нападу один і охоронець Жиліна Андрій Козар», - розповів співрозмовник агентства.

Читайте також: Ватажка "Оплоту" Жиліна вбили в Москві - ЗМІ

За його словами, Козарю були пред'явлені фотографії людей, і він впевнено вказав на зображення Дідковського. Незважаючи на те, що на злочинці під час нападу були штучні вуса, а на очі натягнутий капелюх, по фото Дідковського - як кілера - впізнали і співробітники ресторану «Вітерець», де було скоєно вбивство.

Читайте також: Вбивство на зупинці у Києві: підозрюваного військового відправили у СІЗО

Нагадаємо: Жиліна і його товариша Козара кілер розстріляв у підмосковному ресторані 19 вересня 2016 року. Жилін загинув на місці, Козара було госпіталізовано з важкими пораненнями.

Сам Жилін працював в Управлінні по боротьбі з організованою злочинністю в Харківській області. У 2010 році після відходу на пенсію створив громадську організацію "Оплот". Тут під приводом занять бойовими мистецтвами активно готували бойовиків, основними завданнями яких були "боротьба з неонацизмом і відстоювання інтересів російськомовного населення в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-