Мирослав Попович залишиться символом людяності, доброти й інтелігентності - МОН

Мирослав Попович залишиться символом людяності, доброти й інтелігентності - МОН

Укрінформ
У Міністерстві освіти і науки висловили співчуття з приводу смерті директора Інституту філософії Мирослава Поповича.

Текст співчуття оприлюднений на сайті МОН.

"Мирослава Поповича назавжди запам'ятають як одного з організаторів Народного руху України та одного із співзасновників ініціативи "Першого грудня", голос якої став провісником майбутньої Революції Гідності. Однак, насамперед, він залишиться українським символом людяності, доброти й інтелігентності. Мирослав Попович й надалі буде з нами: своїми книжками, добрими справами, своїм людським теплом, яким він щедро ділився з усіма", - йдеться в повідомленні.

Для академічних кіл, зазначають у МОН, він залишиться автором десятків праць - таких, як "Нарис історії культури України", де викладено бачення процесів, що впродовж сторіч формували нашу культурну ідентичність, чи "Червоне століття", де подано широку й моторошну картину змін, які принесло планеті й Україні ХХ століття.

Окрім того, співчуття на свій сторінці у Facebook висловила і міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"Україна втратила Мирослава Володимировича Поповича, Великого філософа та особливу Людину... Світла пам'ять...", - написала Гриневич. 

Читайте також: Глава МЗС України висловив співчуття з приводу смерті Мирослава Поповича

Як повідомлялося, на 88 році життя помер академік, директор Інституту філософії імені Григорія Сковороди Національної академії наук України Мирослав Попович. Його поховають 13 лютого у Києві на Байковому цвинтарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-