Ляшко не брав відрядження для поїздки до Варшави

Ляшко не брав відрядження для поїздки до Варшави

Ексклюзив
Укрінформ
Народних депутатів від Радикальної партії і голову фракції Олега Ляшка офіційно не відправляли у відрядження до Польщі.

Про це йдеться у відповіді Управління забезпечення міжпарламентських зв'язків Апарату ВР на інформаційний запит Укрінформу.

«Повідомляємо, що 09 лютого 2018 року народні депутати України від фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» та голова фракції Олег Ляшко до Республіки Польща офіційно не відряджалися», - йдеться у відповіді.

Як повідомлялося, група народних депутатів від Радикальної партії на чолі з Ляшком проводили у п'ятницю під парламентом Польщі у Варшаві акцію на знак протесту проти польського закону про Інститут національної пам'яті.

Вони розгорнули там кілька українських прапорів, а також плакати з написами українською мовою: “Польські закони - російські танки”, “Жити не минулим, а майбутнім”, “Без незалежної України не буде незалежної Польщі”, “Минуле не повинно знищувати майбутнє”, а також польською мовою слова відомого польського інтелектуала Єжи Гедройця - “Без незалежної України не буде незалежної Польщі”. 

Також Ляшко заявив, що він разом з однопартійцями піде пікетувати канцелярію президента Польщі Анджея Дуди. 

Читайте також: Депутати від Радикальної партії провели акцію під парламентом Польщі

Польський парламент 1 лютого ухвалив зміни до закону про ІНП, якими, зокрема, запроваджується кримінальне переслідування всіх, у тому числі й іноземців, за приписування польському народові відповідальності за злочини нацистів у роки Другої світової війни. Законом запроваджується також покарання за заперечення "злочинів українських націоналістів" у роки війни проти громадян Другої Речі Посполитої. Положення закону викликали протести в Україні та Ізраїлі, а також стурбованість у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-