МОЗ та уряд Канади підписали меморандум

МОЗ та уряд Канади підписали меморандум

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України та уряд провінції Онтаріо (Канада) підписали Меморандум щодо співробітництва в сфері охорони здоров'я. Трирічна програма передбачає співпрацю в медичній освіті, розвитку сільської медицини, телемедицини тощо.

Про це на брифінгу розповіла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми підписуємо Меморандум між урядом України і урядом провінції Онтаріо (Канада). Це відкриває великі можливості для України. Підписання меморандуму розпочинає трирічну програму співпраці  між нашими міністерствами. Ми будемо співпрацювати у напрямках профілактики, контролю захворювань, невідкладної допомоги, сільської медицини, проблеми так званого "останнього кілометру", доступу лікарів до сільської місцевості", - сказала Уляна Супрун.

Окрім цього передбачається співробітництво у сфері розвитку телемедицини в Україні, з використанням досвіду канадських фахівців. 

"Ми підписали також меморандум про телемедицину. В Онтаріо є чудова програма, яка втілює телемедичну мережу, і яка буде допомагати нам розвивати телемедицину в Україні", - наголосила Супрун.

Також співпраця передбачатиме програми з освіти медичних працівників, обміну інформації та досвідом. Так, обговорюється можливість співпраці між "Охматдитом" та дитячою лікарнею Торонто SickKids (Hospital for Sick Children, SickKids).

Читайте також: Канада допоможе Україні розвивати телемедицину

В.о.міністра нагадала, що уряд Канади останні роки допомагає в реалізації реформ в Україні, зокрема за участі уряду Канади була розроблена система електронної охорони здоров'я E-health.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-