МЗС висловлює протест: до Павла Гриба знов не допустили українських лікарів

МЗС висловлює протест: до Павла Гриба знов не допустили українських лікарів

Укрінформ
МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговою відмовою РФ допустити українських лікарів до незаконно утримуваного Павла Гриба, а також ігноруванням численних звернень з приводу отримання актуальної інформації про стан його здоров'я.

Відповідний коментар оприлюднений на сайті відомства. 

"Погіршення стану здоров’я Павла Гриба в закладі тримання та ненадання медичної допомоги розцінюємо як форму тиску на нього задля одержання необхідних слідству свідчень. Такі дії демонструють ігнорування російською стороною не тільки рішення Європейського суду з прав людини №ECHR-LE2.3R від 6 жовтня 2017 року, а й основоположних прав людини", - йдеться в заяві.

МЗС вимагає негайно допустити українських або іноземних лікарів до Гриба для оцінки стану його здоров’я та надання необхідних медичних рекомендацій.

Читайте також: Батько Павла Гриба заявляє про критичний стан сина

Також відомство закликало міжнародних партнерів посилити дипломатичний тиск на РФ і виступити на захист життя, безпеки та прав громадян України, які незаконно утримуються на території Росії.

Як повідомляв Укрінформ, Краснодарський крайовий суд на засіданні 1 лютого відхилив апеляцію на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для викраденого в Білорусі Павла Гриба. Його рідні заявили, що судове засідання відбулося з порушенням всіх термінів, а адвокат Павла випадково довідалася про засідання за добу.

Павло Гриб зник 24 серпня у Білорусі під час подорожі до міста Гомель, де мав зустрітись з дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах. 

У вересні російська влада повідомила, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ). Павла звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.

Фото: Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-