Очільника НАБУ смішить супротив у справі чиновників Одеської мерії

Очільника НАБУ смішить супротив у справі чиновників Одеської мерії

Укрінформ
Директора НАБУ Артема Ситника насмішила ситуація з розблокуванням суддею Солом'янського райсуду Людмилою Кізюн коштів, арештованих у справі купівлі Одеською мерією корпусів заводу "Краян".

Про це він зазначив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи є мер Одеси Геннадій Труханов фігурантом справи відомства.

"Провадження щодо службових осіб Одеської міськради є. На днях була історія з арештом коштів. Вони були перераховані з бюджету міста на рахунок приватного підприємства - це 185 мільйонів гривень. Рік тому ці кошти ми заблокували. А зараз активно вчиняються спроби зняти арешт з цих коштів", - зазначив він.

Ситник розповів, що суддя Солом'янського райсуду Людмила Кізюн за два дні двічі знімала арешт з коштів у так званій справі заводу "Краян".

"Відома суддя Кізюн. Для мене дуже важко усвідомити, що за добу змінилося, коли один суддя накладає арешт на ці кошти, а через добу за клопотанням представників захисту цього приватного підприємства - ще немає підозрюваних у цій справі - знову знімається арешт. Зранку ми ці кошти знову заблокували і будемо ініціювати питання про арешт цих коштів, але, чесно кажучи, воно виглядає дуже смішно... Який супротив може бути по справах, коли за дві доби двічі знімається арешт із коштів. Я не думаю, що це свідомо суддя Кізюн, яка розібралася у справі, приймає рішення про зняття арешту з коштів", - додав він.

Читайте також: Холодницький сказав, як просувається розслідування "бурштинової справи"

Директор НАБУ також зазначив, що детективи вже зібрали певні докази у справі заводу "Краян", а оцінку їм надасть прокурор, при вивченні всіх документів. "Інші коментарі по цій справі ми вважаємо зайві", - резюмував він.

Як повідомлялося, НАБУ розслідує справу за фактом купівлі Одеською мерією за 185 млн грн корпусів заводу "Краян", які раніше приватне підприємство купило за 4 млн гривень.

Коли мерія провела оплату за приміщення "Краяну", слідчі НАБУ добилися арешту всіх 185 мільйонів гривень на рахунках у банку "Південний".

На початку жовтня 2017 року мер Одеси Труханов був на допиті НАБУ в Києві. Наразі у цій справі він проходить у статусі свідка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-