Ситник про конфлікт НАБУ і Генпрокуратури: Я ні з ким нічого не вичерпував

Ситник про конфлікт НАБУ і Генпрокуратури: Я ні з ким нічого не вичерпував

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник висловив невпевненість, що ситуація, яка склалася між Генеральною прокуратурою і НАБУ в грудні - остання.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час презентації в Укрінформі звіту про результати діяльності бюро.

«Я ні з ким нічого не починав і ні з ким нічого не вичерпував... Я не впевнений, що ці події грудня були останні. І сподіваюся, що все ж таки політики будуть більш виважені у своїх рішеннях і обережні у своїх висловлюваннях. І тоді в нас усе буде нормально. Не буде ніяких конфліктів», - зазначив Ситник, відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати слова генпрокурора Юрія Луценка, який заявив, що конфлікт між НАБУ і ГПУ вичерпано.

Ситник наголосив, що «НАБУ ніколи ні з ким не конфліктує, воно не починає конфлікти і потім їх не вичерпує».

«Найпростіший спосіб рухатися далі в наших умовах, мається на увазі в умовах роботи детектива антикорупційного бюро, - діяти максимально законно, і для цього створена антикорупційна прокуратура, і робити свою роботу - відповідати за ділянку, яка доручена нам законом. А те, що деяким це не подобається, це не можна назвати конфліктом. Це десь реакція на нашу роботу...», - зазначив директор НАБУ.

Читайте також: Тиск на НАБУ зростає з кожним новим розслідуванням - Ситник

Як повідомлялося, НАБУ 24 січня провело слідчі дії в рамках кримінальної справи у квартирі першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

29 листопада на сайті ДМСУ з'явилася інформація про затримання агента НАБУ під час спроби дати хабар першому заступнику голови ДМС.

30 листопада НАБУ заявило, що її детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію з викриття корупційної схеми, а СБУ, ведучи прослуховування для Бюро, завербувала Пімахову для тиску на НАБУ.

Сама Пімахова провела прес-конференцію і заявила, що особисто звернулася до правоохоронців, бо не знала, що Сергій Титенков - агент НАБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав методи НАБУ неприпустимими, агентів НАБУ такими, що обрані без конкурсу, а техніку, яку вони використовують, незаконною.

У НАБУ натомість заперечують слова Луценка і заявляють, що Генпрокуратура та СБУ свідомо зірвали декілька спецоперацій Бюро під прикриттям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-