МІП, рятувальники і мобільні оператори модернізують систему оповіщення населення

МІП, рятувальники і мобільні оператори модернізують систему оповіщення населення

Оновлено
Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та оператори телекомунікацій України уклали меморандум про співпрацю щодо модернізації існуючої в державі системи оповіщення населення.

Підписання документа відбулося в Укрінформі.

"Це моморандум між державними органами та мобільними операторами стосовно питань щодо оповіщення населення про стихійні лиха, надзвичайні ситуації та всілякі негаразди. Наша співпраця дозволить убезпечити громадян та надати їм швидку і повну інформацію про подальші дії та щодо того, як людям варто реагувати на ту чи іншу ситуацію", - сказав заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

Читайте також: На Гаваях жителів помилково попередили про наближення балістичної ракети

Як наголосив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, та система, яка існує нині, вже застаріла та обов'язково потребує модернізації. "Нам треба спільно попрацювати заради того, щоб підвищити рівень системи інформування населення про загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, про хід ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та про ті заходи, яких вживає держава для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій" - сказав він.

Разом із Мінінформполітики та ДСНС цей меморандум підписали представники операторів зв'язку Київстар, lifecell, Vodafone, а також Укртелеком.

Метою документа є їхня співпраця у питаннях здійснення заходів із реконструкції, технічної модернізації існуючої системи оповіщення, приведення її у відповідність до вимог світових стандартів на державному, регіональному і місцевому рівнях з використанням новітніх інформаційних технологій та змін, що відбулися в суспільстві. 

"Наша країна рухається шляхом реформ місцевого самоврядування, створюються об'єднані територіальні громади. На мій погляд, початковим етапом втілення у життя таких локальних систем оповіщення можуть стати якраз наші ОТГ. Думаю, організація цих заходів не буде потребувати значних коштів", - додав голова ДСНС.

Золотухін також відзначив, що "запорукою успіху буде не нормативний підхід, не жорсткий підхід державного примусу, а домовленості людей, які хочуть, щоб країна процвітала”. За його словами, добра воля представників бізнесу, приватних компаній, їх активність у питання національної безпеки і взагалі соціальної відповідальності в країні є дуже важливими. “Думаю, що це дуже хороша практика", - додав Золотухін.

Заступник міністра інформаційної політики також зазначив, що нинішній рівень загроз, які стоять перед державою, спонукають владу та бізнес шукати спільні шляхи реагування та протистояння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-