Уряд оприлюднив постанову про створення Нацслужби здоров’я

Уряд оприлюднив постанову про створення Нацслужби здоров’я

Укрінформ
Кабінет міністрів оприлюднив постанову про створення Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

Про це повідомляє Урядовий портал.

Цим документом також затверджено положення про НСЗУ.

Національна служба здоров’я проводитиме моніторинг, аналіз і прогнозування потреб громадян у медичних послугах та лікарських засобах. Вона також буде виступати замовником медичних послуг та лікарських засобів за програмою медичних гарантій, розроблятиме проект програми медичних гарантій, вноситиме пропозиції щодо тарифів і коригувальних коефіцієнтів.

Цей орган також укладатиме, змінюватиме та припинятиме договори про медичне обслуговування населення та договори про реімбурсацію, а також забезпечуватиме функціонування електронної системи охорони здоров’я.

Служба вживатиме заходи, що забезпечуватимуть цільове та ефективне використання коштів за програмою медичних гарантій, в тому числі заходи з перевірки дотримання надавачами медичних послуг вимог, встановлених порядком використання коштів цієї програми і договорами про медичне обслуговування населення.

Читайте також: Набув чинності закон про медреформу

Як повідомлялося, 27 грудня уряд затвердив кілька необхідних для початку медичної реформи нормативно-правових актів, серед яких - положення про НСЗУ, методика розрахунку вартості послуг з медичного обслуговування, порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державних, комунальних установ, положення про спостережні ради закладу охорони здоров'я, а також зміни в типовому контракті з керівниками закладів охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-