ГПУ хоче для глави наглядової ради Вернум-банку арешт і мільярд застави

ГПУ хоче для глави наглядової ради Вернум-банку арешт і мільярд застави

Укрінформ
Генеральна прокуратура подаватиме апеляційні скарги на запобіжні заходи голові наглядової ради “Вернум-банку” Наталії Ігнатченко та її підлеглому Антону Фролову.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Декілька днів тому до Печерського райсуду було доправлено організатора, за нашою версією, конвертації і створення видимості послуг офшорних кампаній пані Ігнатченко, яку було затримано в законному порядку прямо у бізнес-класі на вильоті до Берліна, а також її помічника, Фролова, який сприяв її діяльності. Ми пропонували (обрати їм запобіжний захід — ред.) тримання під вартою або заставу у мільярд гривень. Скажу прямо, що мене дуже дивує позиція суду, яка таких двох ключових осіб, які підозрюються в тому, що були фінансовим сектором відмивання мільярдів крадених в Україні коштів, дали лише нічний домашній арешт. З моєї точки зору, це не сприяє ефективності слідства, і тому ми будемо вдаватися до апеляції”, - сказав Луценко.

Читайте також: “Вишки Бойка” принесли Януковичу і Арбузову $95 мільйонів

Як повідомлялося, 31 січня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що правоохоронці затримали Н. Ігнатченко та А.Фролова, які підозрюються у відмиванні через підконтрольні підприємства-нерезиденти коштів, здобутих членами ОЗУ Януковича.

31 січня обом фігурантам було обрано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту із носінням електронного браслета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-