Розстріл Майдану: ГПУ чекає дозвіл на заочне засудження Януковича і Захарченка

Розстріл Майдану: ГПУ чекає дозвіл на заочне засудження Януковича і Захарченка

Укрінформ
ГПУ чекає на дозвіл суду про заочне розслідування та засудження екс-президента Віктора Януковича, екс-керівників МВС та СБУ Віталія Захарченка і Олександра Якименка, які підозрюються у віддачі наказу стосовно розстрілів мирних демонстрантів на Майдані.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу у п'ятницю, 2 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Згідно з законодавством, ми тепер маємо інститут спеціального слідства - те, що просто називається заочним розслідуванням, заочним засудженням. Як ви знаєте, сам екс-президент Янукович зараз є підсудним у такому процесі щодо державної зради. Як тільки цей процес буде завершено, ми готові приступити до наступного процесу, очевидно, на жаль, також заочного - щодо пана Януковича, Захарченка та Якименко, які обгрунтовано підозрюються у віддачі наказу по розстрілах мирних демонстрантів на майдані. Наразі ми чекаємо від суду результат - дозволу про початок такої заочної процедури. Наскільки я знаю, залишилось буквально декілька томів справи, які суд має вивчити і прийняти рішення на дозвіл або відмовити у дозволі на заочне засудження. Ми дуже сподіваємося, що такий дозвіл буде надано, і вже відразу після завершення першої справи Януковича почнеться друга - більш важлива для всіх, хто вимагав справедливості по трагічних подіях на Майдані", - сказав Луценко.

Читайте також: Суд відмовився відкрити справу за скаргою адвоката Януковича

Водночас генпрокурор зазначив, що проти самого Януковича є низка справ економічного характеру, зокрема, щодо його ролі у розкраданні 220 млн грн під час будівництва спеціальної лінії урядового зв'язку.

При цьому Луценко зауважив, що саме процеси із заочного засудження призвели минулого року до спецконфіскації на користь держбюджету 1,5 млрд дол. США з числа "заморожених" на території України, які були вкрадені організованим злочинним угрупуванням Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-