Рада Європи та ЄС запустять в Україні проект щодо забезпечення прав нацменшин

Рада Європи та ЄС запустять в Україні проект щодо забезпечення прав нацменшин

Укрінформ
Рада Європи разом з ЄС планує реалізувати в Україні проект щодо забезпечення прав нацменшин.

У проекті акцент робитиметься на координації та консультаціях українських органів влади з усіма зацікавленими сторонами.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за підсумками зустрічі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з делегацією Ради Європи.

"Основна увага зустрічі була сконцентрована на обговоренні майбутнього проекту «Зміцнення захисту національних меншин в Україні», який реалізовуватиметься в рамках спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Партнерство заради належного врядування»", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у МЗС, сторони погодилися, що новий проект завдяки синергії зусиль України, Ради Європи та Європейського Союзу стане інструментом для вдосконалення правових та інституційних рамок захисту національних меншин відповідно до найкращих європейських стандартів і практик. Важливою складовою проекту має стати підвищення потенціалу українських органів влади, відповідальних за питання національних меншин та мовної політики, щодо реалізації механізмів координації та консультацій з усіма зацікавленими сторонами.

Читайте також: Угорщина не повинна виносити претензії до України на рівень НАТО – експерт

У межах підготовки до старту проекту, аналізу потреб та визначення його специфічних завдань заплановано низку консультацій з державними органами влади, представниками неурядових організацій та громадськими організаціями національних меншин.

Українська сторона підтвердила відданість своїм міжнародно-правовим зобов’язанням у сфері захисту нацменшин та готовність до діалогу задля вирішення проблемних питань і вдосконалення системи захисту прав національних меншин.

Делегацію Ради Європи було окремо поінформовано про міжнародний контекст освітньої реформи в Україні та відзначено важливість допомоги представникам деяких національних меншин у вивченні державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-